Εθνικής Αμύνης 34, 54621, Θεσσαλονίκη

Botox

BOTOX

Το Botox είναι μία από τις πλέον συχνές θεραπείες προσώπου και αποσκοπεί στην βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων κυρίως του μετώπου, του μεσόφρυου και του «ποδιού χήνας». Καλό είναι να εφαρμόζεται από την ηλικία των 30-35 ετών προκειμένου να προληφθεί η δημιουργία μόνιμων ρυτίδων. Η διάρκεια δράσης του Botox είναι από 3-4 μήνες αλλά με τη συστηματική εφαρμογή ο χρόνος αυτός φτάνει και τους 6 μήνες…

Η θεραπεία γίνεται με ενέσεις του σκευάσματος Botox ή Dysport με κατάλληλο τρόπο σε διάφορες περιοχές του προσώπου προκειμένου να προκληθεί παροδική «παράλυση» κάποιων μυών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία των ρυτίδων. Παρά την κοινή πεποίθηση ότι μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα ή δηλητηρίαση είναι εντελώς ασφαλής θεραπεία και δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ τέτοιου είδους επιπλοκή.
Η χορήγηση του Botox γίνεται μετά από αναισθητοποίηση των αντίστοιχων περιοχών με τη χρήση κατάλληλης αναισθητικής κρέμας ή με την τοποθέτηση παγοκύστης. Η χρήση εξαιρετικά λεπτής βελόνας συμβάλλει στην ανώδυνη χορήγηση του φαρμάκου. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 10-15 λεπτά και γίνεται σε ξαπλωμένη και άνετη θέση.
Καλό είναι να γνωρίζετε ότι το Botox εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές του προσώπου και του σώματος για αισθητικούς και θεραπευτικούς λόγους. Μία από τις συχνότερες θεραπευτικές χρήσεις του είναι στην πρόληψη των πονοκεφάλων. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα στην υπεριδρωσία παλαμών, πελμάτων και μασχαλιαίας χώρας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Medicure όπου ο υπεύθυνος για θέματα ενέσιμων θεραπειών Dr.Τσάχαλης Θεόδωρος θα σας ενημερώσει σχετικά και θα λύσει κάθε απορία που ενδεχομένως προκύψει.