Εθνικής Αμύνης 34, 54621, Θεσσαλονίκη

Υαλουρονικό Οξύ

Υαλουρωνικό Οξύ

Οι ενέσεις με Υαλουρονικό είναι η δεύτερη συχνότερη σε χρήση θεραπεία μετά το Botox στο χώρο της αισθητικής ιατρικής. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη βελτίωση της εμφάνισης, τον τονισμό ή τη διόρθωση κάποιων χαρακτηριστικών του προσώπου. Οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι γραμμές λύπης (marionette lines), τα χείλη, οι γραμμές καπνιστού, τα ζυγωματικά αλλά και η μύτη είναι περιοχές όπου έχει εφαρμογή αυτός ο τύπος της θεραπείας…

Η θεραπεία γίνεται με ενέσεις του υλικού στα διάφορα σημεία όπου απαιτείται γέμισμα, ανόρθωση ή τονισμός κάποιου χαρακτηριστικού. Με την πάροδο της ηλικίας ή την απώλεια βάρους οι δομές του προσώπου χάνουν τον όγκο τους. Το Υαλουρονικό αναπληρώνει αυτόν τον χαμένο όγκο και αποκαθιστά την νεανική εμφάνιση. Τα σημεία όπου η σωστή εφαρμογή έχει θεαματικό αποτέλεσμα είναι οι περιοχές των κροτάφων, τα ζυγωματικά οστά, οι παρειές, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, το περίγραμμα του προσώπου, οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι γραμμές της λύπης, το άνω χείλος με τις γραμμές καπνιστού και το γέμισμα κάθε είδους ρυτίδων σε διάφορα σημεία.
Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στις δυνατότητες που έχουμε με τη χρήση του Υαλουρονικού στην περιοχή των χειλιών. Επειδή τα χείλη συμβάλουν σημαντικά στην συνολική εμφάνιση του προσώπου είναι πολύ σημαντικό να έχουν τον βέλτιστο όγκο, σχήμα περίγραμμα και συμμετρία. Ευτυχώς που οι ενέσεις Υαλουρονικού μας δίνουν τη δυνατότητα να επιτύχουμε το όποιο αποτέλεσμα επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, από την μόλις αντιληπτή αύξηση του όγκου μέχρι και πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παρά την κοινή πεποίθηση, η οποία οφείλεται στην παραπληροφόρηση και στην υπερβολική προβολή κάποιων προσώπων της Showbiz, το αποτέλεσμα της θεραπείας με Υαλουρονικό στην περιοχή των χειλιών δεν είναι απαραίτητα υπερβολικό.
Μετά από συζήτηση με τον αισθητικό ιατρό και ανάλογα με τις επιθυμίες της ενδιαφερόμενης, πραγματοποιείται η θεραπεία έτσι ώστε να έχει απολύτως φυσικό αποτέλεσμα ή από την άλλη πλευρά ακόμη και κάτι πιο έντονο.
Άλλα σημεία όπου η χρήση του Υαλουρονικού έχει πολύ καλό αποτέλεσμα είναι η διόρθωση των ατελειών της μύτης (αναίμακτη ρινοπλαστική), δυσμορφιών στο λοβό του αυτιού και αλλού.
Η χορήγηση του Υαλουρονικού γίνεται μετά από αναισθητοποίηση των αντίστοιχων περιοχών με τη χρήση κατάλληλης αναισθητικής κρέμας. Η χρήση εξαιρετικά λεπτής βελόνας συμβάλλει στην όσο δυνατόν ανώδυνη χορήγηση του υλικού. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 10-20 λεπτά και γίνεται σε ξαπλωμένη και άνετη θέση.
Πρέπει να τονιστεί για μια ακόμη φορά ότι το αποτέλεσμα της θεραπείας με Υαλουρονικό είναι φυσικό και όχι υπερβολικό ή έντονα ορατό.
Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού, το σημείο εφαρμογής αλλά και από την ιδιοσυγκρασία του ατόμου. Κατά προσέγγιση διαρκεί 1 έως 1,5 χρόνο.
Οι πιθανές παρενέργειες όπως η αλλεργική αντίδραση, απόφραξη αγγείων, επιμόλυνση του υλικού είναι πάρα πολύ σπάνιες και εύκολα αντιμετωπίσιμες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Medicure όπου ο υπεύθυνος για θέματα ενέσιμων θεραπειών Dr.Τσάχαλης Θεόδωρος θα σας ενημερώσει σχετικά και θα λύσει κάθε απορία που ενδεχομένως προκύψει.