Εθνικής Αμύνης 34, 54621, Θεσσαλονίκη

Θεραπειες Τριχοπτωσης

Θεραπείες Τριχόπτωσης

PRP

Μία πρόσφατα εφαρμοζόμενη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης είναι η χρήση PRP (Platelet-Rich Plasma). Η θεραπεία με PRP είναι μία εντελώς φυσική μέθοδος διότι χρησιμοποιεί παράγωγα που προκύπτουν μετά από κατάλληλη επεξεργασία του δικού μας αίματος. Το PRP είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι βοηθούν στην αποκατάσταση των τριχοθυλακίων. Επειδή είναι μία φυσική μέθοδος δεν έχει παρενέργειες και δεν προκαλεί αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις…

Μεγάλος αριθμός επιστημονικών μελετών έχουν αποδείξει ότι η θεραπεία με PRP είναι μία αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης σε γυναίκες και άντρες. Λειτουργεί μέσω της ενεργοποίησης των τριχοθυλακίων με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των τριχών, την προώθηση της ανάπτυξης τους καθώς και του πάχους τους
Μεταξύ των διαφόρων μορφών τριχόπτωσης, η ανδρογενής αλωπεκία, που είναι η συνηθέστερη μορφή τριχόπτωσης και αδυνατίσματος των μαλλιών, αποτελεί την κύρια ένδειξη για την PRP θεραπεία.
Η θεραπεία γίνεται με ενέσεις PRP στα διάφορα σημεία όπου υπάρχει αραίωση ή αδυνάτισμα των μαλλιών, μετά από αναισθητοποίηση των αντίστοιχων περιοχών με τη χρήση κατάλληλης αναισθητικής κρέμας. Η χρήση εξαιρετικά λεπτής βελόνας συμβάλλει στην όσο δυνατόν ανώδυνη χορήγηση του υλικού. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 20-50 λεπτά και γίνεται σε ξαπλωμένη και άνετη θέση.
Για την ολοκλήρωση της θεραπείας κατά της τριχόπτωσης απαιτούνται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2-3 εβδομάδων. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι ορατό στους 3 μήνες περίπου. Για την διατήρηση του αποτελέσματος απαιτείται επανάληψη της θεραπείας κάθε 6-12 μήνες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Medicure όπου ο υπεύθυνος για θέματα ενέσιμων θεραπειών Dr.Τσάχαλης Θεόδωρος θα σας ενημερώσει σχετικά και θα λύσει κάθε απορία που ενδεχομένως προκύψει.

ετερολογη μεσοθεραπεια

Η ετερόλογη μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική γνωστή εδώ και 50 χρόνια περίπου. Η κύρια ένδειξη της είναι η αναγέννηση των γηρασμένων-κατεστραμένων δομών του δέρματος μέσω της έγχυσης μεγάλης ποσότητας θρεπτικών στοιχείων σε μία μικρή περιοχή χωρίς όμως τον κινδυνο τοξικότητας…

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται μεμονομένα, ή σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ, είναι βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλα, λεκιθίνη, καρνιτίνη, αμινοξέα, βιοτίνη κ.α. Τα υλικά που επιλέγονται είναι ειδικά και δοκιμασμένα για την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.
Η διαδικασία της θεραπείας περιλαμβάνει την ενέσιμη χορήγηση του ενδεδειγμένου υλικού στις περιοχές όπου παρατηρείται αραίωση λόγω τριχόπτωσης.
Η εφαρμογή επαναλμβάνεται 3 έως και 4 φορές ανά 4 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από 3-6 μήνες περίπου.
Αφού εφαρμοστεί το αρχικό θεραπευτικό σχήμα των 3-4 θεραπειών απαιτείται θεραπεία συντήρησης ανά 6-12 μήνες.