Εθνικής Αμύνης 34, 54621, Θεσσαλονίκη
231 023 2300

Αφαίρεση Σπίλων

Αφαίρεση Σπίλων

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Οι σπίλοι αποτελούν μια φυσιολογική εκδήλωση και βρίσκονται στην επιδερμίδα ή σε βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος (χόριο).
Οι μελανοκυτταρικοί σπίλοι (κοινές ελιές) διακρίνονται σε πολλές μορφές όπως οι χοριακοί, οι μικτοί, ο σπίλος του Shutton, ο κυανός σπίλος, ο σπίλος του Spitz, ο σμηγματογόνος σπίλος, ο αγγειακός σπίλος κ.α.
Από την άλλη έχουμε τα θηλώματα Δέρματος ή “Κρεατοελιές” τα οποία παρατηρούνται πολύ συχνά στο λαιμό ή τις μασχάλες και οι οποίες συνήθως κρέμονται δίνοντας μια αντιαισθητική εικόνα στην περιοχή του λαιμού ή του ντεκολτέ.
Οι εν λόγω αλλοιώσεις αφαιρούνται με διάφορες μεθόδους ανάλογα με τη μορφή το είδος τη θέση και το μέγεθος τους…

Μετά από εκτίμηση από ειδικό ιατρό στο χώρο της MEDICURE, αποφασίζεται ο τρόπος εξαίρεσης του σπίλου. Τις περισσότερες φορές η αφαίρεση γίνεται με τη χρήση χειρουργικού πλάσματος (Plasma BT). Η μέθοδος αυτή προσφέρει ταχύτητα, απουσία πόνου, ταχεία αποκατάσταση και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
Η επέμβαση με πλάσμα διαρκεί συνήθως από λίγα δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά για τον κάθε σπίλο. Η αποκατάσταση διαρκεί περίπου μια εβδομάδα και το μόνο που απαιτείται συνήθως είναι η διατήρηση της περιοχής καθαρής και καλυμμένης.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητη η κλασσική μέθοδος εκτομής με τη χρήση νυστεριού και ραμμάτων με ή χωρίς την εκτέλεση βιοψίας. Εδώ ο χρόνος της επέμβασης αλλά και της αποκατάστασης είναι μεγαλύτεροι. Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως μετά από 10 ημέρες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην MEDICURE όπου ο
υπεύθυνος για θέματα γενικής χειρουργικής Dr.Τσάχαλης Θεόδωρος θα σας ενημερώσει σχετικά και θα λύσει κάθε απορία που ενδεχομένως προκύψει.